Boende

Talluddens HVB består i dagsläget av två fastigheter, den ena är belägen i Backe med sex platser, och den andra, som är avsedd för enskilt boende/utredning, några kilometer utanför Junsele.

Backe

Fastigheten i Backe ligger centralt i samhället med endast 50 m till hälsocentral och 200 m till Fjällsjöskolan som är en F-9 skola. 300 meter till affär och apotek. Vi har närhet till Landsomberget för utförsåkning och skidspår för längdskidåkning.

Talluddens HVB i Backe sett från baksidan

Storleken på rummen är mellan 8-12 kvm. I rummen finns en grundläggande basmöblering i form av säng, stol, skrivbord, garderob och nattduksbord. I Backe är fem av sex boenderum lokaliserade på övervåningen och ett på nedervåningen. Gemensam toalett och dusch finns på övervåningen, där finns även två toaletter. På Nedervåningen finns en toalett för de boende, aktivitetsrum, tv-rum, kök med matsal, tvättrum, rum för sovande personal samt kontor.

Talluddens HVB i Backe sett från framsidan med Fjällsjöälven i bakgrunden.

På Mogård strax utanför Junsele är boenderummet, rummet för sovande personal, vardagsrum, boendetoalett och kök, placerat på andra våningen, här finns det även en stor inglasad altan. På den första våningen finns ett reservrum för ytterligare sovande personal, dusch med WC, tvättrum samt kontor.

Talluddens HVB Mogård, sett från framsidan.
Talluddens HVB Mogård, sett från gaveln, med ingången till kontoret.